Några timmar

Några timmar på jobbet sen är det dags att förbereda innan gästerna kommer. Idag är dagens klädsel guld, det är ju trots allt sista dagen på 2011.

.


2,7 kg kärlek

Inte kunde ja i min vildaste fantasi tro att denna lilla korv skulle ge oss så mycket kärlek, när man vaknar på morgonen och det första man ser är det här, då få ja nästan lite tårar och gåshud.. Vår lilla korv..

.


Just nu

Bränner fett med min alldeles egna tränare... Låt mig presentera..

.


Julkort från hjärtat!

Vi vill önska er en riktigt god jul.



CURA SE

// HANNA


Vårt lilla julbord.

Mätt och belåten, Hade köpt 4 dubbel bingolotter och vann 400 kr , plus minus noll!!!

.


Julens bästa.

En bild beskriver mer än tusen ord, stämningen är obeskrivlig!


Tidig morgon.

Då är man påväg till jobbet igen, börja tidigare idag så jag kan sluta lite tidigare då vi ska ha lite gäster i kväll.. Mer om det senare!

.


En önskning!

Dessa fina glas från indiska skulle gärna få flytta hem till mig, ska försöka ta mig in till stan i mellandagarna för en närmare titt!

.


Vitt vitt vitt ska det va, vitt det är färgen som alla älskar vitt gillar både tjejer & killar! Vitt

Äntligen har man fått se skymten av Lite snö. Vi kan ju hoppas att det inte regnat bort när jag kommer hem!

.


Color

Då har man fixat färgen också, den här gången inget fusk!




CURA SE

//HANNA



Fina händer & vita tänder

Såhär fint blev resultatet i går. Hon är riktigt duktig och ett stort plus är att det går fort.

.


Saffrans skorpor


Idag har jag varit ledig och jag har inte fått något gjort, varit en vända i stan och fixat naglarna, hämtat min nya telefon och nu snart kommer det en tjej och ska köpa min boomerang jacka, ja är chokad över hur bra andrahandsvärde det är på märkes jackor. Tänkte visa mina goda skorpor som jag bakade för några dagar sedan.



CURA SE

//HANNA-



Vår ängel.

Detta fina "jul" fat med hemmaplockad mossa och personliga detaljer pryder nu vår bänk så fint här hemma.





CURA SE
//HANNA



5 cm

5 cm kortare och som en ny människa, halleluja!


Till mig själv, lycka till!



Börja dagen med en klippning hos bästa Robert sen vidare på ett väldigt intressant möte, håll alla händer & tår för att det ska gå bra. Sen vidare till jobbet. Hoppas ni får en riktigt bra lucia.




CURA SE

//HANNA



Julkrans

Fick den här hemmagjorda fina kransen av världens bästa mamma. Nu är det julstämning till tusen. Har haft fin besök av familjen i helgen och nu dröjer det en hel månad till nästa gång, trist.






CURA SE
//HANNA


Maria montazami

Elliots nya halsband/koppel från Maria montazamis kollektion, Köpte detta på mässan i går. Nypriset för detta 1400, det är ju inte riktigt klokt, tur att det va riktigt bra mässpriser.






CURA SE
//HANNA



Hundmässa!

Hej! Jag och Malin har spenderat dagen i Älvsjö på hundmässan! Jag tror Jag har vendelsös coolaste hund. Pälsjacka och ben med hubba bubba smak;)

.


Perfekt.

Va tycks om vår nya garderob? Jag måste nog säja att jag själv blev väldigt nöjd med vårt köp. Perfekt storlek och en bra förvaring.




CURA SE

//HANNA



Adventsljusstake

Rätt fantasilös adventsljusstake men det sägs ju att det ska va stilrent!?! Lite sorgligt att jag inte ens ha hunnit tända dom två första ljusen..men det ska det bli ändring på till helgen.






CURA SE

//HANNA



Äntligen!

Nu står den äntligen på plats och högarna på golvet har äntligen fått ett hem! Ska visa fler bilder när det är klart.

.


Till er alla...



Önska er alla en mysig fredags kväll, här ska det soffhängas hela kvällen lång. I morgon blir det jobb igen sen tar jag helg. Kanske ska man köpa lite julklappar på söndag så man har det gjort.



CURA SE
// HA N NA .



I stället för något sött

Vi är lite smått besatta av detta goda knäckebröd med flingsalt. Perfekt på kvällen när man blir sugen på något sött. Fruktansvärt enkelt att slänga i hop. Har precis en ny sats i ugnen.





CURA SE

//HANNA


Lyxiga bullar, recept!

Några av er ville ha receptet på "lyxiga saffransbullar" så här har ni det..
Jag gillar inte mandelmassa som det ska va i fyllningen så jag gjorde en vaniljfyllning i stället, men jag skriver båda fynningarna så får ni ta den som passar er.





ca. 40-50 st

50g jäst
100g smör
5dl mjölk
250g kesella (10%)
2 påsar saffran (1g)
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
ca. 17 dl vetemjöl

Fyllning 1:
ca 150 g smör
500g mandelmassa

eller

Fyllning 2:
150g smör
6 msk vaniljsocker
5msk strösocker
(2,3 msk floursocker)

Gör såhär:
smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och varm till fingervarmt, 37 grader. Häll degspadet över jästen.Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kesella, saffran,socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca. 40min. Arbeta i hop degen på mjölat bakbord och kavla ut två stora plattor. Bred smör på dessa och riv över mandelmassa (eller rör ihop vaniljfynningen och bred ut ). Rulla sedan ihop plattorna och skär bullar och lägg i formar. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Sätt ungnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg, strö på pärlsocker. Grädda i ugnen 5-8 min.

Den som gillar russin kan peta i några.


LYCKA TILL!!

//HANNA


RSS 2.0